Ateliere de autocunoaştere şi dezvoltare personală

Atelierele de autocunoaştere şi dezvoltare personală nu sunt nici psihoterapie, nici training şi nici coaching, deşi au câte ceva în comun cu fiecare dintre ele. Menirea lor este să te ajute să te cunoşti mai bine şi să descoperi noi moduri de a-ţi gestiona gândurile şi emoţiile, de a relaţiona, de a face faţă situaţiilor dificile, de a avea grijă de tine, de a-ţi alege şi de a-ţi atinge obiectivele.

Aceste activităţi includ atât părţi de prezentare a unor concepte, cât şi exerciţii pentru aplicarea celor prezentate. Cât de mult e teorie şi cât e practică depinde de subiectul abordat şi de nevoile participanţilor. E important pentru mine ca participanţii să participe la exerciţii şi la discuţii doar în măsura în care se simt confortabil să participe. De aceea, pentru a crea un spaţiu sigur pentru toţi cei prezenţi, ne înţelegem de la început să nu vorbim în afara grupului despre lucrurile împărtăşite de altcineva în timpul activităţilor. În acelaşi timp, încurajez participanţii să iasă măcar puţin din zona lor de confort, pentru că doar aşa pot învăţa cu adevărat.

Câteva dintre temele atelierelor pe care le-am organizat până acum sunt: gestionarea emoţiilor, diverse aspecte ale comunicării, lucrul în echipă, creativitatea. Baza pe care construiesc atelierele este analiza tranzacţională, alături de care folosesc concepte din orice teorie psihologică pe care o găsesc utilă pentru tema abordată.

Poţi vedea lista completă a atelierelor în pagina Evenimente.

În pagina Recomandări poţi citi impresii ale participanţilor la ateliere pe care le-am organizat.