Grupuri de suport

Un grup de suport este unul format din persoane care se confruntă cu o aceeaşi problemă – cum ar fi o anumită boală, stres la locul de muncă într-o anumită profesie, dificultăţi generate de o anumită situaţie familială (de exemplu îngrijirea unei persoane grav bolnave sau creşterea unui copil fără a avea alături un partener) – alături de unul sau doi terapeuţi. Scopul este ca membrii grupului să îşi dezvolte capacitatea şi abilităţile de a face faţă problemei respective, iar mediul din interiorul grupului îl creăm împreună în aşa fel încât să contribuie la siguranţa şi implicarea membrilor (de exemplu, prin menţinerea aceleiaşi componenţe a grupului pe toată durata, sau prin angajamentul tuturor de a păstra confidenţialitatea referitor la împărtăşirile celorlalţi membri).

Grupurile pe care le organizez sunt formate din 6 până la 10 membri şi se întâlnesc săptămânal câte două ore, pentru 10 până la 16 şedinţe. Înainte de a începe întâlnirile de grup, fiecare doritor participă la o şedinţă individuală în care vedem împreună care sunt nevoile şi aşteptările sale, precum şi dacă respectivul grup de suport este un cadru potrivit pentru satisfacerea acestora.

Atunci când organizez grupuri pentru persoane cu boli somatice, caut să închei colaborări cu medici specialişti, astfel încât persoanele care doresc să beneficieze de şedinţe decontate prin CASS să poată primi trimitere de la medic pentru numărul de şedinţe permise prin lege.